HTML

The Griffins

Címkék

Friss topikok

Ha esetleg valaki olvasná...

2010.07.30. 22:17 Taraj (törölt)

Igen, letettünk a blogról (erre talán rájöttetek), azonban most annyi szabad időm van, hogy őrület. És még az is lehet, hogy végigdarálom a legutóbbi évadot FG-ből és Cleveland-ből egyaránt.

Oké, jórészt az új gyors net ösztönzött rá. :]

Szólj hozzá!

Ma nincs új epizód!

2009.10.18. 18:39 Taraj (törölt)

Mára vagy holnapra véletlenül se várjatok új epizódot: ma egy ismétlés fog menni a hetedik évadból, a Three Kings, amely Stephen King-sztorikat dolgoz fel. Még rosszabbat mondok: a következő FG-epizód november 8-án lesz. Okairól később, remélhetőleg Hando billentyűzetéről. x'D

Szólj hozzá!

Family Guy 8x03 - Spies Reminiscent of Us

2009.10.16. 19:41 Taraj (törölt)

Vasárnapi rész, de csak ma bírtam rá időt szakítani.

Egy epizód a szomszéd vécéről, a improvizálásról, Dan Aykroyd-ról, kémekről, Putyin országáról, szóval egy ötletről, ami egy totális agymenés alapja lehetett volna.

Tehát a Griffin család szomszédjába költözik Chevy Chase és Dan Aykroyd, és már annyira komikusak voltak, hogy Peter belevágott egy improvizációs társulat alapítására. Eközben kiderült a két hírességről, hogy kémek, és végül Brian és Stewie is belekavarodik az ügyükbe. Minimális spoilerekkel kb. ennyi.

Néhány poént nagyszerűel eltaláltak, bár ahogy mondtam: poop-centrikusak lettek a készítők, tehát ebből most is kapunk. Peter szerencsére továbbra is szánalmasan hülye, és ezt megtartja az epizód végéig. Azonban a többi karakter most ellustult: számomra semelyikük se nyújtott kiemelkedő alakítást. De ezt az epizódot a szituációs poénok hordták a hátukon.

Tehát ahogy fent írtam, két szálon megy a cselekmény. A kémes szál a szokásos "akciós FG" irányvonalat követi, ami nekem sohase volt a nagy kedvencem. Azért Oroszországban pakolják a humorokat rendesen. A társulatos szál sokkal jobb lett, bár ennek az epizódnak nem ez volt a lényege. Joe, a béna rendőr vitte el az egészet: ilyen debilen ordítozni... A cutaway jelenetek most nagyon agyamentek voltak, főleg a Russian-cutaway. Tipikus nemnormális jelenet... Ezért jár egy 7/10. Nem fogok erre örökre emlékezni (az elejére azonban biztos... kegyetlen), de nem volt rossz.

Idézet (sajna nem pontosan):

"Louis, please, look at my elbow..."

És mégegy idézet a legvégéről (a legnagyobb fanoknak nagyon hamar le fog esni):

"NononoNONONONO"

Szólj hozzá!

Family Guy: Corn Maze

2009.10.13. 13:35 Hando

Bob Connors, a Connors farm tulajdonosa,annyira nagy rajongója a Family Guy-nak,hogy Briant,és Stewiet "belevágta" a kukoricaföldjébe.Hogy mik vannak...:D

Szólj hozzá!

Family Guy 8x02 - Family Goy

2009.10.12. 21:12 Taraj (törölt)

Erről kevesebb szó esik most, mert az igazat megvallva... tudom, hogy egyszerűen mókás a zsidókat ugratni, mert teljesen máshogy gondolkoznak, mint mi, ellenben nincsen jelzáloghitelük, de én kifáradtam ebből.

Az egész kb. arról szól, hogy Louis-ról kiderül, hogy zsidó, és Peter aberrált létére próbál minél komolyabb helyzetet teremteni az egészből, de persze nem tud, mert Peter nem komoly. Ekkor jön elő a FG legnagyobb előnye: Peter nem-megoldóépessége.

Az elején még Peter megfér a zsidóság mellett, de jön utána persze a kihagyhatatlan fordulat, blabla, ellentámadások, Peter hirtelen haragja, stb. Tehát a szokásos jó dolgok továbbra is megmaradtak, körülbelül.

Amibe már belekezdtem feljebb: a zsidó-téma szerintem kifáradt. De ahhoz képest  eredetin oldották meg a dilemmámat, merthogy itt tényleg a zsidóságról volt szó, nem arról, hogy röhögjük szarrá őket csakazért, mert zsidók. Tehát volt logikája az egésznek (pl. hagyományok). Poénok is voltak azért, gondoljunk csak az epizód első képkockáira, amikor is a család szuperhősök képében jelennek meg. És ekkor jön a szokásos getzizés Meggel. :P

Amúgy érdekes, hogy már a FG-ban is jelentős szerepet kap Jézus, ugyanúgy, mint a South Park-ban. Konkrétan ő zárja le az epizódot egy nagyon kemény dumával:

They're all complete crap.

Az epizód megnézése után majd minden világos lesz. Pontot ha adnék, az úgy 6/10 lenne kábé. De jóindulattal.

Szólj hozzá!

Family Guy 8x01 - Road To The Multiverse

2009.10.11. 18:41 Taraj (törölt)

Ahogy már írtam, elkezdődött a nyolcadik évad Amerikában, és mostantól USA-idő szerint vasárnaponként nézhetjük az új részeket. Kezdjük is az évadnyitóval.

Szólj hozzá!

The Cleveland Show @ A második rész!

2009.10.11. 18:01 Hando

Na ez már valamivel jobbra sikerült, mint a borzalmas első rész, néhol még élvezni is lehetett. Persze még mindig ez volt a leggyengébb a vasárnapi animációsok közül, de a pilothoz képest látható némi javulás.


A legnagyobb negatívum viszont még mindig a főszereplő. Vannak néha olyan gyenge poénjai, hogy az már fáj. Persze néha már becsúszott egy-két jobb tőle is, de sajnos még nem ez a jellemző. Ráadásul ugye a sztori is rá épül, amit ebben a részben is sikerült elég gyengére megírni, tele klisékkel, a kutyaevős szál meg egyszerűen nem vicces. Oké, értem, hogy be kell mutatni a karaktereket, de csinálhatnák jobban is. Azért remélem, ha majd mindenkit ismerünk már rendesen, akkor jöhetnek a Family Guy-féle agymenések, mert azokban lehet igazán oltani.

A többiekkel amúgy nem volt nagyobb baj, a legkisebb srác még mindig nagyon adja, tipikus feka, és szerencsére Cleveland Junior is feljavult, itt a második részben elég jó beszólásai voltak (ABC-s szitkomok oltása pl). A feleség egyenlőre elég semmilyen, itt a második részben is alig volt szövege. Ugyanez elmondható a lányukra, bár ő többet beszélt, és fontosabb szerepe is volt, de poénokat valamiért nem írtak neki se, és ez azért elég fura, hiszen a sorozat célja az lenne, hogy nevetessen.. 

A Cleveland Show tehát nem ér fel a többi Seth MacFarlane alkotáshoz, de legalább már elindult valami, második évadra akár még egy jó animációs is lehet ebből. A nézettség amúgy nem csökkent múlt héthez képest, de a második évad már amúgyis be van rendelve (elég fura, a FOX, még valamikor tavasszal rendelte be, mikor még egy darab rész nem volt leadva a sorozatból). A pontszám amúgy 5/10 csak, de a javulás mindenképpen örvendetes.

1 komment

It seems today...

2009.10.11. 16:58 Taraj (törölt)

Mi fán terem a Family Guy?

Először is: sziasztok. Ennyit az üdvözlésről, térjünk is a lényegre... :D Tehát Family Guy. Egy jó pár éve, vagyis 1999-ben, amikor is elindult Seth MacFarlane animációs sorozata az amerikai FOX csatornán, még senki se gondolta, hogy ez még ma is futni fog. A régebbi részek se voltak rosszak, de annyira nem voltak jók, hogy a képernyőn tudjon maradni a Family Guy: 2002-ben úgy döntött a FOX, hogy ennyi. Leszedték a műsorról az FG-t. Ezután más csatornákon futottak az ismétlések az Adult Swingen, de akkora sikerrel, hogy bekövetkezett az, amire senki se gondolt volna még legmerészebb álmaiban sem: 2005 tavaszán visszatért a Family Guy. Ezek után úgymond a sorozat humorilag bedurvult: ezerszer felülmúlta magát Seth, és jobbnál jobb epizódokat készített. Még nagyobb hangsúlyt kapott a Family Guy jellegzetessége, a cutaway, amikor is egy szegmenssel szakítják meg a cselekményt. És az FG még durvább társadalomkritika lett, de inkább mondanivalója miatt, nem azért, mert trágár (mint a South Park-ban).

Azóta a sorozat folyamatosan fut: szeptember 27-én rajtolt a sorozat 8-adik évada!

Még a szereplőkről: a Griffin család. Quahog képzeletbeli városában élnek, ahol még több a különös dolog, mint az 51-es körzetben. Van egy aberrált családapa, ún. Peter, egy feleség, Louis, aki az észszerűséget képviseli a családban, egy nagyobbik fiú, Chris, a naív és lomha gyerek, Meg, a tinédzserség-sújtotta tinilány, Stewie, a hatalommániás egyéves, és Brian, a család legbölcsebbik tagja, aki történetesen egy kutya, rengeteg szenvedéllyel (pl. zene vagy alkohol). Ezekkel a karakterekkel higyjétek el, akkora nagy szituációs komédia tárul elénk...

A sorozat 11 Emmy-jelölésből 3-at nyert meg. Idén már nem az animációs kategóriában indult, hanem a legjobb comdey-sorozat kategóriájában. Ez nem kis szó, igaz, hogy nem nyerték meg.

Na, szerintem ennyi még sok is volt, mert manapság tényleg sokan nézik a Family Guy-t. Majd a többi úgyis kiderül az idők folyamán.

Na start!

2 komment

Címkék: történet

Start!

2009.10.11. 16:37 Hando

Hello! Hando vagyok,közismertebb nevemen Bilux.A Blogom egy amerikai sorozattal,a Family Guy-al fog foglalkozni.Lesz egy segítőm,EE.one,aki hetente 1x,2x fog az aktuális,új rész(ek)ről.Na,elég a dumából,vágjunk is bele!

Szólj hozzá!