HTML

The Griffins

Címkék

Friss topikok

It seems today...

2009.10.11. 16:58 Taraj (törölt)

Mi fán terem a Family Guy?

Először is: sziasztok. Ennyit az üdvözlésről, térjünk is a lényegre... :D Tehát Family Guy. Egy jó pár éve, vagyis 1999-ben, amikor is elindult Seth MacFarlane animációs sorozata az amerikai FOX csatornán, még senki se gondolta, hogy ez még ma is futni fog. A régebbi részek se voltak rosszak, de annyira nem voltak jók, hogy a képernyőn tudjon maradni a Family Guy: 2002-ben úgy döntött a FOX, hogy ennyi. Leszedték a műsorról az FG-t. Ezután más csatornákon futottak az ismétlések az Adult Swingen, de akkora sikerrel, hogy bekövetkezett az, amire senki se gondolt volna még legmerészebb álmaiban sem: 2005 tavaszán visszatért a Family Guy. Ezek után úgymond a sorozat humorilag bedurvult: ezerszer felülmúlta magát Seth, és jobbnál jobb epizódokat készített. Még nagyobb hangsúlyt kapott a Family Guy jellegzetessége, a cutaway, amikor is egy szegmenssel szakítják meg a cselekményt. És az FG még durvább társadalomkritika lett, de inkább mondanivalója miatt, nem azért, mert trágár (mint a South Park-ban).

Azóta a sorozat folyamatosan fut: szeptember 27-én rajtolt a sorozat 8-adik évada!

Még a szereplőkről: a Griffin család. Quahog képzeletbeli városában élnek, ahol még több a különös dolog, mint az 51-es körzetben. Van egy aberrált családapa, ún. Peter, egy feleség, Louis, aki az észszerűséget képviseli a családban, egy nagyobbik fiú, Chris, a naív és lomha gyerek, Meg, a tinédzserség-sújtotta tinilány, Stewie, a hatalommániás egyéves, és Brian, a család legbölcsebbik tagja, aki történetesen egy kutya, rengeteg szenvedéllyel (pl. zene vagy alkohol). Ezekkel a karakterekkel higyjétek el, akkora nagy szituációs komédia tárul elénk...

A sorozat 11 Emmy-jelölésből 3-at nyert meg. Idén már nem az animációs kategóriában indult, hanem a legjobb comdey-sorozat kategóriájában. Ez nem kis szó, igaz, hogy nem nyerték meg.

Na, szerintem ennyi még sok is volt, mert manapság tényleg sokan nézik a Family Guy-t. Majd a többi úgyis kiderül az idők folyamán.

Na start!

2 komment

Címkék: történet

A bejegyzés trackback címe:

https://griffins.blog.hu/api/trackback/id/tr561442886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foli · http://worldofoli.tumblr.com 2009.10.11. 17:21:06

Egy kis hiba:
"és jobbnál jobb epiződokat készített."
süti beállítások módosítása